Kotleciki rybne po tajsku


Kotleciki spróbowałam na warsztatach qchni tajskiej w Hotelu Radisson w KRK. Tam się przekonałam, że praca w kuchni restauracji to ciężka praca, przede wszystkim na panującą tam gorącą atmosferę :)

A placuszki rybne są boskie, zwłaszcza z sałatką kuskus.

 

Przepis na kotleciki rybne:

filety z białej ryby np. z dorsza, ale może też być mintaj- ok. 400 dag- zmielić
2-3 kawałki galangalu (tajski imbir)
kilka listków limonki drobno pokrojonych
czerwona pasta curry (jak ktoś nie lubi na bardzo ostro wystarczy łyżeczka)
fasolka szparagowa zielona podgotowana pokrojona na drobne kawałki (ok. 200g)
jajko
papryka słodka, sól, pieprz, cukier
można dodać trochę bułki tartej , jeśli masa nie jest spójna

Mieszamy masę i smażymy krótko na gorącym oleju z dwóch stron.

~ - autor: not a luxury holiday w dniu Luty 21, 2011.

Jedna odpowiedź to “Kotleciki rybne po tajsku”

  1. Zgłodniałem, idę jeść.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: