Papryka z fetą


Moja grecka wersja papryki pieczonej z fetą, oliwą i bazylią. Najlepiej zrobić ją dzień- dwa przed podaniem. Potrzebujemy 3 czerwone papryki, ser feta w kostkach i świeżą bazylię. Paprykę pieczemy ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do ok. 200 stopni, bez przykrycia. Gdy sczernieje wyjmujemy z piekarnika i wsadzamy do worka foliowego typu reklamówka :) i zamykamy szczelnie. Gdy ostygnie wyjmujemy z worka i obieramy ze skórki, wyjmujemy też nasiona. Kroimy w paski i układamy w misce warstwami: warstwa papryki, feta, bazylia, sos. Kończymy warstwą fety i bazylii. Sos jest bardzo prosty: oliwa, ocet winny, odrobina wody, sól, cukier, pieprz, czosnek (może być w kostkach Knorra). Przykrywamy i dajemy do lodówki żeby się przegryzło :) Pasuje jako dodatek do mięs, wędlin, serów…

~ - autor: not a luxury holiday w dniu Marzec 8, 2011.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: