Pasztet z selera wegetariański


Ten wegetariański pasztet zrobił furrorę na święta. Dodam, że jedliśmy go od czwartku i już go nie ma :) Seler to w ogóle ciekawe warzywo. Surowy czy gotowany z rosołu nie wzbudza ciepłych uczuć, z dodatkami jednak zyskuje znacznie na smaku. Polecam placki z selera czy ten pasztet :) Nie wymaga aż tyle pracy co mięsny, a jest przepyszny.

Przepis:

2 duże ugotowane selery
3 duże cebule usmażone na 1/2 kostki margaryny typu Kasia
4 jajka
szklanka bułki tartej
3 pieczarki usmażone z cebulą
wegeta, czosnek

Ugotowane selery ścieramy na tarce z dużymi oczkami, dodajemy usmażoną cebulę i pieczarki, surowe jajka i bułkę tartą , przyprawy. Wymieszać, piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 1.5 h.

Wystudzony wstawiamy do lodówki. Najlepszy jest na drugi dzień z chrzanem.

~ - autor: not a luxury holiday w dniu Kwiecień 23, 2011.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: