Tarta z pomidorkami koktajlowymi i fetą


Tarta wyszła smakowita. Stwierdzam nieobiektywnie i nieskromnie. Jeśli chcesz zrobić wrażenie na Ukochanym czy Ukochanej, Teściowej, Dziecku czy Przyjaciółce ta tarta zapewni Ci och i ach każdego kto ją spróbuje. Nieważne czy wegetarianin czy wielbiciel mięsa. Będą Cię chwalili. A jak nie, to proszę przysłać oporne wdziękom tej tarty osoby do mnie ;)

Przepis:

250 g  mąki
100g masła miękkiego
łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki wody
sól

Zagniatamy ciasto i wstawiamy na ok 30 minut do lodówki. W tym czasie opakowanie pomidorków koktajlowych zalewamy wrzątkiem. Robimy sos- ok. 1/2 śmietany 12 lub 18% + 2 jajka + sól, pieprz, curry, papryka słodka. Z pomidorków ściągamy skórkę. Na formę tarty posmarowanej tłuszczem rozwałkowujemy ciasto, dajemy połówki obranych ze skórki pomidorków, kruszymy opakowanie fety, dajemy kilka listków świeżej bazylii i zalewamy sosem. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach ok 50 minut.

~ - autor: not a luxury holiday w dniu Kwiecień 23, 2011.

Jedna odpowiedź to “Tarta z pomidorkami koktajlowymi i fetą”

  1. […] Tarta serowa Kolejna odsłona tarty :) tym razem łagodnej, serowej. Ciasto jak zwykle takie same, przepis jest tutaj […]

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: