Ciasteczka francuskie na słono


Jest to jedna z prostszych przekąsek do zrobienia, na szybko, do wina czy piwa. Co kto lubi. Nie wymaga dużo czasu i pracy, a smakuje wybornie. Farsz jest moim odkryciem połączenia pieczarek i sardynek. Niezbyt częste połączenie, tu pasuje idealnie.

Przepis:

gotowe ciasto francuskie (jeszcze nie odważyłam się go sama nigdy zrobić)
20 dag pieczarek
duża cebula
opakowanie szprotek podwędzanych odsączonych z tłuszczu

Podsmażamy pieczarki z cebulą, dodajemy sól, pieprz, paprykę. Następnie łączymy ze szprotkami. Farszem nadziewamy kwadraciki z ciasta francuskiego lekko rozwałkowanego i zlepiamy jak pierożki. Wstawiamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe :)

~ - autor: not a luxury holiday w dniu Kwiecień 27, 2011.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: