Jajo na śniadanko z łososiem


Połączenie łososia wędzonego z serem feta i jajem to śniadaniowy przysmak. Zamiast tortilli często przygotowywany u nas w domu. Lekko posypany parmezanem z odrobiną świeżo mielonego pieprzu łapie za serce i żołądek ;)

Przepis na 4 osoby:

Plaster wędzonego łososia
ok. pół opakowania sera feta
4 jajka
starty parmezan do posypania

Do nasmarowanych masłem 4 kokilek (lub innych małych foremek nadających się do zapiekania) dajemy po kawałku wędzonego łososia i kilka kostek sera feta. Wbijamy całe jajko, posypujemy parmezanem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Jajom wystarczy 15 minut. Gotowe można posypać świeżo mielonym pieprzem.

~ - autor: not a luxury holiday w dniu Maj 3, 2011.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: