Jajka zapiekane z zielonymi szparagami


Moje zauroczenie iphonem nie minęło, choć dzisiaj rozładował się po zaledwie 5 godzinach… Korzystam jednak z aparatu fotograficznego i robię fotki wszystkiemu co ugotuję czy upiekę. Dzisiaj proste danie na kolację z tak pysznymi o tej porze szparagami. Kupiłam wiązkę zielonych kilka dni temu i dzisiaj je wykorzystałam.

Jajka zapiekane ze szparagami:

Smarujemy kokilki masłem i wsypujemy do nich po kilka pokrojonych na kilkucentymetrowe paski zielonych szparag. Zalewamy masą zrobioną z jajek (ile kokilek tyle jajek), śmietany kremówki (250 ml), soli i pieprzu. Do rozbełtanej masy dodajemy kostkę pokruszonego sera feta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 15 minut. Najlepiej zjadamy jeszcze ciepłe.

~ - autor: not a luxury holiday w dniu Czerwiec 13, 2011.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: