Penne z łososiem i cukinią z fetą


Szybki obiad to podstawa, gdy niedziela jakaś zabiegana, a w perspektywie znowu japoński. Dzisiaj był barszczyk czerwony i makaron penne z wędzonym łososiem i cukinią. Podsmażamy cebulę i 2 ząbki czosnku na oleju, dodajemy sól, pieprz, bazylię. Dodajemy startą na grubej tarce cukinię. Przykrywamy i smażymy ok. 15 minut. W tym czasie gotujemy makaron al dente. Ugotowany makaron dodajemy do cukinii, dajemy ok. 2 plastry łososia wędzonego pokrojonego na drobne kawałki. Do tego wsypujemy kostki sera feta, ok. 10 dag sera pleśniowego typu gorgonzola oraz ok. 250 ml śmietany (może być 12%). Podsmażamy na woku, na końcu dodajemy trochę zielonego: szczypiorek, pietruszka, koperek.

~ - autor: not a luxury holiday w dniu Lipiec 24, 2011.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: