Krucha tarta z owocami


Moje  letnie ciasto na imieniny Ani :) Proste, szybkie i baaardzo smaczne. Zwłaszcza gdy można kupić maliny, borówki amerykańskie. Smakowało i zniknęło w oka mgnieniu. Tak szybko, jak szybko skończył się dzień Imienin.

Przepis:

250g mąki pszennej
100 g masła
3 łyzki cukru pudru
jajko

Ciasto wyrabiamy i wkładamy do lodówki. Równocześnie gotujemy budyń, albo dwa- zależy jaką mamy formę na tartę. Przygotowujemy też galaretkę, w odrobinie mniejszej ilości wody niż na opakowaniu. Ciasto rozwałkowujemy na wysmarowaną formę i pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wyjmujemy i rozsmarowujemy na jeszcze ciepły budyń. Ukladamy owoce. Wkładamy do lodówki. Lekko stężałą galaretką zalewamy wierzch ciasta. Czekamy aża galarateka się zetnie. Pychotka :)

~ - autor: not a luxury holiday w dniu Lipiec 27, 2011.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: