Pomidorki koktajlowe nadziewane paluszkami krabowymi


W sobotę była exclusive grill party na zakończenie lata :) jak co roku  najbliżsi znajomi i przyjaciele zasiedli na tarasie i zaczęła się uczta :) Obiecałam opublikować przepisy z tego przyjęcia, niestety wszystkiego nie dam rady, gdyż część potraw … zjadła się , zanim zaczęliśmy robić zdjęcia. Było przesympatycznie, co nie jest tylko moją zasługą, ale gości :). Sporo było tzw. tapas, czyli przekąsek, których ostatnio jestem wielką fanką. Bo są na jeden kęs i nie trzeba jedząc brudzić talerza.

Przepis bardzo prosty, tylko trzeba mieć nerwy do wydrążenia pomidorków. Najlepiej zatrudnić cierpliwą osobę, a do ręki dać jej urządzenie- łyżeczkę do dylowania. Włodek znowu stanął na wysokości zadania :)

Około 20 większych pomidorków koktajlowych wydrążyć, zostawiając trochę miąższu i skórkę. Przygotować masę do napełnienia: bardzo drobno pokroić ok . 8-10 paluszków krabowych, dodać kukurydzę (ok. 1/2 puszki), sporo drobno posiekanej pietruszki, trochę wody spod kukurydzy, majonez, sól i pieprz. Wymieszać. Masą napełnić pomidorki, można na każdej dla ozdoby dać plasterek oliwki.

~ - autor: not a luxury holiday w dniu Wrzesień 5, 2011.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: