Tarta serowa


Kolejna odsłona tarty :) tym razem łagodnej, serowej. Ciasto jak zwykle takie same, przepis jest tutaj

Natomiast jeśli chodzi o nadzienie, to jest to garść szczypiorku i pietruszki, 200 g sera ricotta, 100g rokpola (lub innego sera pleśniowego), łyżka masła, 3 jajka i 300 ml śmietany 30%. Wszystko miksujemy ze sobą i dodajemy przyprawy: świeżo zmielony pieprz i chili (odrobinę). Nie ma potrzeby dodawania soli, bo ser pleśniowy jest mocno słony. Wszystko wylewamy na spod tarty i pieczemy ok 25 minut w 190 stopniach w piekarniku.

~ - autor: not a luxury holiday w dniu Wrzesień 7, 2011.

Odpowiedzi: 2 to “Tarta serowa”

  1. […] zalezy już od Grill- mana :) czyli odpowiednie dopieczenie szaszłyków. Podawane z sosem i np. tartą serową są prawdziwą ucztą dla […]

  2. […] odpowiednie dopieczenie szaszłyków przez osobę obsługującą grilla. Podawane z sosem i np. tartą serową są prawdziwą ucztą dla […]

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: