Pudding z pstrąga


Z szaszłyków, które robiłam na grillu z pstrąga norweskiego z ananasem został mi kawałek ryby. Ryba ta przypomina do złudzenia łososia, a smakuje według mnie jeszcze lepiej. Jest delikatniejsza i kompletnie nie czuć jej rybą ;) Wykorzystałam więc kawalek na zapiekankę- pudding na obiad. Przepis prościutki, a wygląda po upieczeniu na bardzo pracochłonny.

Przepis na pudding z pstraga lub łososia:
płat ryby bez ości i skóry
ok. 40 dag ugotowanych ziemniaków
1 duża posmażona cebula
3 łyżki śmietany wymieszane z 2 jajkami
sól, pieprz i duża ilość koperku

Rybę gotujemy krótko- ok. 5 minut w wodzie. Wyjmujemy i dodajemy do ugotowanych ziemniaków purre. Do całości dodajemy usmażoną cebulę, przyprawy i koperek. Mieszamy. Masę wkładamy do formy do zapiekania (wysmarowanej np. masłem) i pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

~ - autor: not a luxury holiday w dniu Wrzesień 13, 2011.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: