Hreczniaki czyli kotleciki z kaszy i sera


Kilka razy już robiłam kotleciki z kaszy i sera i bardzo nam podpasowały, ale nie wiedziałam, że nazywają sie hreczniaki. Dowiedziałam się :) i dalej je robię. Muszę przyznać, że nie przepadam za kaszą gryczaną i jej smakiem, jednak w tej potrawie kasza smakuje zupełnie inaczej, według mnie lepiej. Kotleciki pysznie smakują np. z sosem pieczarkowym lub innym grzybowym.

Przepis:
2 woreczki kaszy gryczanej
kostka sera białego
1 podsmażona cebulka
jajko
pół pęczka natki pietruszki drobno pokrojonej
sól, pieprz

Miksujemy ugotowaną kaszę z serem białym i cebulą. Doprawiamy, dodajemy 1 surowe jajko i  pietruszkę. Robimy z nich kotleciki, obtaczamy w jajki (rozbełtanym) i bułce tartej. Smażymy na niewielkiej ilości oleju. Podajemy z sosem.

~ - autor: not a luxury holiday w dniu Październik 20, 2011.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: